Sluta klaga

Kanske dags att sluta klaga på sig själv. Tyvärr har jag väldigt lätt för att klaga på mig själv och tycka jag är dålig, att det går för långsamt och allt vad det nu kan vara.
De senaste dagarna har jag känt att något är på gång i kroppen. Det har känts som någon förkylning är på väg då jag gått och snorat och det har kliat i halsen och liknande. Men det bryter inte riktigt ut.
I onsdags körde jag trotts detta ett rätt hårt pass i stakmaskin för att testa. Inga problem då med kroppen utan den orkade med rätt bra tycker jag.

Idag tänkte jag nu får det bära eller brista. Är det en förkylning på gång så får den gärna bryta ut nu istället för om två veckor då vi åker upp till fjällstugan. Vore hemskt att åka på en förkylning när det vankas skidåkning på snö.

Hur som helst så tänkte jag ta en oerhört lugnt tur idag fast lite längre än vanligt. Men trotts att jag tyckte jag tog det otroligt lugnt de första 3-4 kilometrarna så körde jag ändå milen på 45 min. Tyvärr körde jag inte riktigt efter planen, tänkte köra 1,5 timme idag men så blev det inte. Kände mig lite trött efter ca 7 km så jag pressade mig inget mer utan vände. Tyvärr var det nog bara hjärnan som spökade för särskilt trött var jag inte på hemvägen.

Men eftersom jag tycker om att analysera och räkna lite så kom jag fram till följande. Att hålla det här tempot en längre sträcka ska inte vara några som helst problem. Naturligtvis tänker jag på Öppet spår i mars. 45 min/mil blir allts ca 6,5 timmar. Mitt mål i Öppet spår har ju varit att köra på under 7 timmar.
Nu vet jag ju att det är många faktorer som spelar in. Väder, vind, före folk och allt möjligt men jag vet ju också att mina rullskidor rullar ungefär som lite dåligt vallade skidor på snö så under 7 timmar ska inte vara allt för långt borta. Helst ska man ju i stället sätta ett mål på placering men eftersom Öppet spår inte räknas som tävling så räknar jag tid i stället. Sen kan man ju ändå se det som så att jag vill i alla fall vara med bland de främre halvan av deltagare, Även om de inte räknas placeringar så kan man ju ändå själv räkna ut det i efterhand vilken placering man hamnat på.

Och med tanke på att kroppen inte känns riktigt kry nu och det ändå är flera månader kvar till loppet så tycker jag ju i alla fall att jag inte ska bli långsammare fram tills det är dags.

Så återigen, jag är nog rätt duktig ändå.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Sluta klaga

  1. Göran skriver:

    Visst är det så att man blir tröttare. Men har även räknat in tidigare gånger på rullskidorna. Åkte tre mil i slutet på augusti och höll samma tempo då. Men kommer få bättre värdemätare då jag i januari kommer köra första tävlingen, 42 km och februari 60 km. Då vet jag om jag håller 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *