Ny bekantskap

I dag testade jag något helt nytt igen. Har länge tänkt testa på att köra ett pass i en stakmaskin och idag blev det äntligen av. Har ju så bra förspänt så min klubb IK Jarl har ett eget lite gym utrustat med bland annat en SkiErg, concept 2.
Har läst en hel del om att det är en väldigt bra träning att framför allt testa sig i emellan åt.
Fördelen är ju att det hela tiden är vindstilla, samma temperatur och alltid samma motstånd. Något som är väldigt svårt att få till när man tränar utomhus.

Men samtidigt så kände jag att det var lite andra muskler som fick jobba. Eller om det var så att de fick jobba lite extra. Jag vet inte riktigt. Hur som helst så kände jag att det tog i ordentligt i magen och jag fick bita ihop lite extra ibland. Även låren fick ta emot lite mera kändes det som.

Det som också blir lite ovant är ju att när jag åker rullskidor så blandar jag ju med att ibland även köra stakning med frånskjut och även lite diagonalåkning.
Idag blev det absolut ren stakning i 5 km.
Det positiva var också att här fick jag upp pulsen lite enklare än ute på rullskidor. Därför kunde jag idag ligga i pulszon 4 och 5 genom hela passet.
Tycker också att tiden 22.30 på 5 km var helt ok för att vara första passet. Och nu har jag en tid att jämföra med tills nästa gång som förmodligen blir om någon vecka. För hur som helst så föredrar jag träning utomhus. Men är det som det är nu ute med blöta vägar så är det inte så kul att åka rullskidor. Så vem vet det kan bli flera pass på SkiErgen redan om någon dag. Men just testlopp på 5 km får vänta ett tag.
Har ju även tittat en hel del på härliga snöbilder uppåt i landet idag. Framför allt i Lofsdalen har fått en hel del snö. Där till och med en kompis filmat och lagt ut en film när han tog en premiärtur på skotern. Då blir man väldigt sugen på att åka norrut 🙂
Men nu är det ju bara ca 3 veckor så är vi där. Fast det kan bli någon premiärtur på snö innan dess för jag tar nog med all säkerhet någon tur upp till Grönklitt där de har premiär den 28 okt.
Så nästa helg är det mycket trolig att jag får testa formen på snö 🙂

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *