Lite speciell tur

Idag när jag var på väg hem från jobbet kände jag att jag ville ut på en tur. Eller rättare sagt behövde. Hade nämligen lite småkänningar i ryggen och vet att en tur på rullskidor brukar hjälpa till.
Men samtidigt så snurrade tankarna en del för jag var lite osäker på om det var lämpligt eller ej. Har känt små, små tendenser till att en förkylning är på gång. Men som sagt det är väldigt små tendenser. Men det som gjorde mig lite tveksam var dagens väder då det var väldigt grått och temperatur på bara ett par grader plus. Något som kändes skulle kunna bygga på en förkylning om det nu var något på gång.

Men väl hemma så beslutade jag mig ändå för att ta en kort tur för att känna efter lite hur det kändes i kroppen.
Och någon tendens till infektion i kroppen kände jag då absolut inte. Trotts att starten blev  med en kall, fuktig motvind så kändes det som att det gick oerhört lätt. Men efter bara en kilometer så började det även regna lite och efter ytterligare några hundra meter så övergick det till snöfall. Nu började det bli lite intressant att köra rullskidor kan jag säga.

Så återigen började jag funder. Det kändes oerhört lätt i kroppen fortfarande och jag skulle gärna vilja åka en längre tur. Men ju längre upp i backen jag kom ju mer snöade det. Detta gjorde att jag faktiskt vände.
När jag vände så gjorde jag en provbromsning men det kan jag säga att det var lika med noll, det var bara att krypa ihop och släppa av ner för backen 🙂

Så här i efterhand funderade jag på att det kanske fanns en mening med detta väder. För hade det inte vart för snöfallet så hade jag fortsatt betydligt längre och då vet man ju inte om jag hade pressat kroppen för mycket och kanske dragit på mig en förkylning.
Nu blev det i stället en tur med lite extra tempo. Något som jag i och för sig blev lite konfunderad över var att jag trodde jag åkt betydligt fortare.
Tyckte nämligen att jag hade betydligt högre frekvens än tidigare men farten var ungefär som jag legat på tidigare.
Detta kan i och för sig bero på att det idag rullade betydligt trögare än vad det gör om asfalten är torr. Hur som helst så har inte tiden eller farten så stor betydelse då det ändå är ren träning. Och det viktigaste är att det känns bra i kroppen. Och det var precis vad det gjorde idag och nu även efteråt känns det oerhört bra.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *