Vardaglig styrketräning

Nu har jag inte tränat de två sista dagarna, eller?
Tyvärr är det så att man ibland glömmer att träning också kan ingå i vardagssysslorna. Jag har nog själv varit en sådan så tyckt att ett träningspass sak vara något som t.ex. cykel, skidor, springa eller liknande.

Men som tur är så har jag läst boken ”Smart konditionsträning” av Erik Wikström. Erik är väldigt noga med att påtala att man absolut inte får glömma det man gör i vardagen. Han liksom jag bor ju på en gård och då finns det alltid saker att göra.
Och detta får man inte glömma att räkna in i sin träning.

Det jag gjort dessa två senaste dagarna är nämligen att skotta ut denna högen med kalksingel utanför hästarnas lösdrift.
1,5 timmar igår och strax över 1 timme idag. Om inte det skulle räknas som träning så vet inte jag.

Nu har jag dock som man säger även skaffat mig lite vuxenpoäng. Jag delade faktiskt upp högen istället för att plåga mig igenom hela högen direkt. Jag har faktiskt inte gjort det klart idag heller utan det finns lite kvar. Idag var det till och med lite extra tungt då det regnat hela dagen och det regnade också medan jag höll på.

Anledningen till att jag delat upp det är naturligtvis för att inte knäcka ryggen totalt. Det känns faktiskt fortfarande helt ok i ryggen så det är positivt.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *