Långtur

Det blev som jag planerat en långtur på rullskidorna idag. Det jag däremot inte räknat med var att min PT hörde av sig och ville ha sällskap.
Det som var lite extra positivt var att jag äntligt fick svart på vitt att mina rullskidor går trögare än andra.
Vi hade båda tvåor (rullmotstånd). Men jag hade hört från flera håll att just Fischers hjul rullade trögare än vanliga tvåor. Helt klart är det så att det spelar ingen roll om det går lite trögare när man kör själv. Det är ju bara en fördel då man ändå är ute för att träna. En annan fördel som vi märkte idag var ju den att det inte gick så oerhört fort i nerförsbackarna.

Vi provade rullen i första nedförsbacken och märkte en betydande skillnad. Vi bytte sedan skidor och L  körde nästan ett mil på dem och han sa direkt att han verkligen fick ligga i för att hänga med. Själv kunde jag med hans skidor ligga och mysa lite. Men jag gillade dem inte när det gick utför. Dels gick de fort och de var betydligt vingligare än mina. Naturligtvis för att jag var ovan dem men ändå. Hur som helst så konstaterade vi båda att det är mer fördel med trögare hjul när man ska träna.

Klart var också att idag kändes det härligt i kroppen efter rundan. När jag kört mina kortare rundor så har jag varje gång kört så jag har varit flåsig när jag kommit hem men jag har aldrig känt något direkt i kroppen. Idag kändes det i hela kroppen att man verkligen gjort något.
Fast största problemet var faktiskt händerna. Får nog bli byta av handskar då jag misstänker att de är något för stora. Just nu har jag två ganska rejäla blåsor i händerna. Det sved ganska fint i 1,5-2 mil 🙂


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *