Mörksuggan

 Ytterligare en merit att lägga på listan. Mörksuggejakten 74 km terrängkörning. Delvis enkel körning men också en hel del tekniska partier där det ruskar ordentligt.

Starten blev lite strulig för mig måste jag säga. Jag var där i tid, tog det väldigt lugnt och allt kändes väldigt bra. Kändes nog extra lugnt eftersom det var på hemmaplan och allt.
Fast lugnet försvann precis när starten gick. Då kom jag på att jag inte klistrat fast något chip på min hjälm. Jag vet att jag såg det när jag hämtade ut nummerlappen men sen glömde jag det helt. Jag började kolla nummerlappen på cykeln men där fanns det inte. Jag kände på rygglappen men hittade den inte heller där.
Nu började tankarna snurra. Ska jag köra utan att få någon tid eller vad. Eftersom jag stod långt bak i startledet så hade jag ändå god tid på mig att kolla om det fanns någon funktionär jag kunde höra med hur jag skulle göra. Och som tur var så hittade jag på en (hade gärna sluppit fråga kan jag säga, men jag tog mod till mig och frågade). Hon kollade direkt rygglappen och där hittade hon även mitt chip som hon snabbt klistrade fast på hjälmen och så var det löst.

Jag hade fått tips från coachen att ta det väldigt lugnt upp till Vidablick. Vilket jag också gjorde och kände mig faktiskt riktigt pigg uppför backen. Trotts att jag tog det lugnt så satte jag ändå personbästa uppför backen.
Efter stigningen började sedan ganska teknisk körning och en bit in i skogen så skulle vi över en spång. Men där var det tvärstopp så det var bara att hoppa av och ställa sig i kö.

Efter ca 3 mil började jag få rejält ont i mina underarmar av allt skakande och även ryggen började säga ifrån. Det var ganska så plågsamt ett tag men på något vis fick jag igång ryggen igen så den kändes bra men underarmarna var en ren plåga resten av loppet. Jag försökte släppa och ruska igång dem men inget hjälpte. Det var bara att bita ihop. Hade inte ryggen släppt då tror jag faktiskt jag hade brutit.
Men att det värkte i underarmarna det tänkte jag att det kan jag ta.
Mitt mål var att klara det på 4 timmar men det lyckades jag inte med. Sluttiden blev 4.22 timmar. Men jag är ändå nöjd över att ha klarat av hela loppet. Tanken var ju att jag skulle köra enbart lilla mörksuggan men ändrade mig i sista sekund och valde hela i stället. Och nu efteråt är jag ändå nöjd att jag gjorde det för det var ett trevligt lopp trotts allt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *