Cykelvila

Tänkte låta cykeln få vila ett tag nu för att få igång lite nya muskler i kroppen. Kände under Mörksuggejakten och även lite efter loppet att ryggen behöver få lite extra träning, ja, egentligen är det väl hela överkroppen som behöver trimmas lite då det kan bli lite monotont på cykeln. Även om den nu får jobba bra ordentligt under en mtb-tur.

Men hur som helst så fick rullskidorna komma ut idag igen. De har blivit lite dåligt åkt på dem i år men nu ska de få gå varma ett tag framöver.
Det var även första turen på dem efter en justering som jag var tvungen att göra då något hade hänt med dem under vinter då det förmodligen varit fukt i ena hjulet som frusit.
När jag körde första turen i år på dem så upptäckte jag att de gick väldigt trögt. Märkte då att ena lagret pressats ut och hjulet skavde mot godset i skidan.
Trodde då att jag var tvungen köpa helt nya hjul men efter att ha skickat en fråga till  Skistart i Älvdalen och frågat vilka hjul jag skulle köpa så fick jag svar att, varför inte bara byta kullager? När jag då förklarade vad som hänt så tyckte det inte ens att jag behövde köpa nya kullager utan skickade i stället en beskrivning på hur jag skulle räta upp hjulet. Det anser jag vara god service. De skulle ha kunnat lura på mig hur mycket som helst då jag är helt nybörjare på hur rullskidor fungerar.

Hur som helst så gick nu båda skidorna rakt och fint. Förra turen med dem var inte så trevlig då jag var tvungen styra om ena skidan hela tiden. Det gick skapligt vid vanlig åkning men att ställa sig i fartställning i nedförsbackarna var omöjligt. Men idag var det inga som helst problem utan bara att stå på i nedförsbacken från Born.

Eftersom det nu dröjer några veckor innan nästa cykeltävling så får det alltså bli lite rullskidor, i alla fall ett par veckor framåt.
Nästa cykeltävling blir 8 augusti då jag kör Leksandsrundan väst. 32 km Leksand-Siljansnäs-Leksand. Detta lopp kommer dock vara rent myslopp. Blir även första loppet på  racern.
Fredagen den 11 augusti är det åter dags för mtb igen då det är cykelvasan 45 som gäller. Vad jag hört så ska det dock vara väldigt lättåkt terräng så målet jag satt är 2 timmar.
Redan på söndag den 13 är det dags för nästa tävling och då tänkte jag satsa lite extra. Då är det återigen landsvägscykling. Det är då Leksandsrundan Halfta som jag kör. Start i Leksand och så runda Insjön, Ullvi, Tibble innan det bär av upp mot Lindberg och sedan ner för att göra en sväng in i Rättvik, närmare bestämt Utby. Efter det kör vi sedan genom Tällberg och in mot Leksand. En oerhört fin väg att cykla. Loppet är 7,2 mil och målet är runt 3 timmar. Kan låta tufft då jag körde Mörksuggan på 4,22 timmar men jag tror det är en helt annan sak att köra landsväg. Jag kan ha fel men då är det så. Inte blir jag ledsen för det inte.

Fast nu har jag ju även semester så jag ska även slappa en hel del. Och mellan det att jag tränar och slappar så har jag även en hel del jobb jag ska göra på gården men det gäller att variera sina sysslor. Ska förresten hinna med någon runda på golfbanan också.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *