Svaghet

Måste erkänna en svaghet jag har. Jag är sjukt förälskad i att handla lite specialsaker och då sånt som hör till det jag är intresserad av. Därför har det blivit en hel del träningskläder inköpta på senaste tiden.
Naturligvis går det åt lite ombyten men jag erkänner att egentligen har jag så jag klarar mig.
Det är ju också kul att inte åka i samma jämt och därför har det blivit lite extra. Och jag använder alla så det är inte så att något blir hägnade i någon garderob.

En annan sak som jag tycker är väldigt kul med träningskläder är när det står en massa reklam på. Finns de som inte tycker om reklam men när det gäller träningskläder så tycker jag det ser bara häftigt och proffsigt ut.
Sen älskar jag färglada kläder men kan ibland känna mig lite obekväm att sätta på mig väldigt färglada och skrikiga färger till vardags. Men just träningskläder känner jag mig hur bekväm som helst med väldigt färgglatt.
Kanske är det också en liten bidragande orsak till att jag tycker det är så roligt att träna. Eftersom jag kan vräka på mig färger som jag verkligen tycker om. Bara en liten tanke som slog mig.

Både på gott och ont så upptäckte jag ett nytt sätt att handla väldigt billigt också. Tjänsten kallas Wish och där kan man handla precis vad som helst. Väldigt mycket onödigt och även en hel del saker av mindre bra kvalité.
En annan sak som inte heller känns helt ok är ju att jag gärna gynnar lokala handlare. Men det är oerhört svårt att jämföra när man som i detta fallet om man ska köpa cykelkläder får betala långt över tusen kronor för byxa och tröja. Min tävlingsdräkt för IK Jarl kostade om jag inte tar helt fel 15-1600 kr. Absolut inget jag ens tvekade på att betala för det är också en viktig sak för mig att känna en tillhörighet till en klubb. För IK Jarls tävlingsdräkt använder jag alltid på tävling. Har en för både cykel och längdskidor.

Just denna dräkten som jag nu beställde från tjänsten Wish betalade jag 215 kr för, inkl frakt.
Så att jämföra priset på det man köper på hemmaplan och det man kan beställa härifrån går ju inte.
Kvalitén kan jag dock inte säga någonting om ännu då jag bara provat att den passar. Den kändes väldigt skön i alla fall. Och det är ju en liten test, det får väl visa sig hur det är med den saken. Har gjort någon mer beställning också som jag väntar på men sedan ska det testas innan det blir något mer.
Efter som priset är som det är så är det ju ingen katastrof om det inte skulle hålla perfekt kvalité.
Nackdelen då. Ja, det är ju naturligtvis detta med att importera från annat land. Med tanke på miljö, att man inte gynnar sin lokala handlar och liknande. Men jag har tänkt lite som så att även saker som jag går och handlar där eller beställer hos svenska handlare på nätet kommer ju många gånger från utlandet så även de är ju importerat. Så ur miljösynpunkt tycker jag ändå att jag kan känna mig lite så där nöjd.

Och vad gäller att gynna handlarna på hemmaplan så gör jag även det då jag brukar använda båda våra sportbutiker här i Rättvik.
Och i just detta fallet måste jag säga att egentligen drabbar dessa köp jag gjort ingen av dem. För som jag sa så har jag ju egentligen det jag behöver och detta är bara för att ha lite extra för skoj skuld. Så med andra ord så skulle jag vara tvungen att betala det priset som är hos de lokala så skulle jag inte ha köpt något alls utan nöjt mig med det jag har. Så av den anledningen tycker jag det är helt ok att köpa vissa saker härifrån.

Sen är det naturligvis så att jag brukar försöka välja kvalité framför kvantitet för det brukar ändå bli billigare i längden. Fast nu kan det ju också vara så att dessa saker håller helt ok kvalité och kanske till och med vara lika bra som de dyrare produkterna. Det är det som får visa sig i framtiden.

Jag tycker dock denna dräkten var oerhört snygg. Att det sedan är reklam på som jag inte har en aning om vad det står för gör inte mig något. Inte heller att det står Kazakstan på hela kortsidan under armarna. Det tyckte jag bara var lite extra fränt 🙂

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *