Härligt tur

Tro det eller ej men jag har faktiskt haft lite cykelvila. Senaste turen gjorde jag i onsdags då jag tog cykeln och åkte ner till Rättvik för att möta Nina och göra henne sällskap hem. Men sen har det blivit lite vila. Vilket tyvärr även visade sig på den negativa sidan då ryggen inte tyckte om det.
Tydligen är det så att så fort jag lägger mig på latsidan så blir ryggen stel. Denna gången var det inte den vanliga ryggvärken utan helt klart vanlig stelhet i ryggen.
Det blev till och med bättre efter att jag gått några timmar med motorsågen för att röja.

Anledning till röjningen var att vi har ett jobb att röja upp gång och cykelvägen mellan Enån och båthamnen. Mycket trevligt måste jag säga när man kan förena nytta med nöja. Har ju åkt denna sträckan några gången men nu när vi röjt så kan man till och med se Siljan när man åker där. Nina gick med röjsåg och jag tog motorsågen och röjde med. Det är nämligen inte vidare lätt att gå med röjsågen i slänten. Inte med motorsåg heller men jag ansåg det lättare i alla fall. På vissa ställen får man inte ens fotfäste. Vi är dock inte riktigt klara ännu men inte många timmar kvar.

Tanken var inte att jag skulle cykla idag heller utan tanken var att vi skulle dit och göra klart idag. Men den enes lycka den andras olycka eller hur det nu är man säger.
Anledningen till att det inte blev någon röjning idag var att Euro (vår ardenner) klev Nina på foten.

Hur som helst så passade det mig utmärkt att få ta en riktigt tur idag. Behöver några mil i benen tills på söndag då jag ska köra Mörksuggan. Hade ju planerat att köra halva men ändrade mig i det sista till att köra hela.
Har ju ändå lite över 100 mil körda på cykel i år så tycker väl det ska gå bra.

Men idag blev det hur som helst en tur upp till Lindberg och tillbaka.
Det finns ju lite backar att forcera upp dit. Den första riktiga utmaningen kommer man till redan i Västgärde då man ska upp för Snickarbacken, första delen körde jag på grusvägen men i slutet på backen vek jag av in på en stig i skogen. Sist jag körde där så kom jag inte hela vägen upp men idag gav jag mig inte och cyklade hela vägen upp. Det var nära på slutet att cykeln skulle stegra sig men även det lyckades jag parera.

Sedan var tanken att jag skulle köra så jag kom upp i Bergsäng men valde fel väg i Västgärde så jag fick ta vanliga vägen upp till Lindberg i stället. Men backen upp till Lindberg är också en liten utmaning 🙂
På vägen hem körde jag däremot genom skogen via Bergsäng ner till Västgärde. Där jag återigen körde lite fel. Hittade inte stigen som viker av så man åter kom till Snickarbacken utan jag hamnade ut på Rv70 istället.

Men vad gör väl det att man åker lite fel när man har så fina vägar att åka på.
Hade också riktigt tur med vädret för när jag kom hem och stod på trappen och stretchade då började det att regna.

Hela dagens tur blev ca 5,5 mil och finns att beskåda här

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *