Orsabajk’n

Ytterligare ett lopp avklarat. Ögat klarade sig fint. Tror det kan vara så att att hjärnan börjar lära sig pricken och nonchalerar den. För kvar är den hur som helst. Nu återstår det bara att se vad de säger i Falun på måndag och efter det ska jag bestämma vilken distans det blir på Mörksuggan.
Efter att ha tänkt lite så känns det ändå som att det blir hela. Som jag tänkt så varför ska jag bara köra halva. Jag vet att jag orkar hela även om jag blir trött. Och jag vet att även om jag kör halva så kommer jag ju ändå inte att vinna så varför inte köra hela.

Dagens lopp gick hur som helst väldigt bra och jag är jättenöjd. Mitt mål var att klara 1.15 men jag körde på 1.17. Tyvärr fick jag kedjeavhopp i en nedförsbacke då några cyklister gick om kull ganska ordentligt. Detta gjorde att jag var tvungen att tvärbromsa, ta vägen genom ett dike och när jag började trampa så hoppade kedjan av. Hade lite strul att få tillbaka den men det som jag förlorade mest tid på var att jag hade ju börjat bygga upp fart i nedförsbacken för att ha farten med sig i nästkommande uppförsbacken.
I och med att kedjan hoppade så fick jag i stället börja från noll längs ner i backen. Men men det är sådant som händer så det får man ha med i beräkningarna.

Mest nöjd var jag över att jag kände mig rätt pigg och sista 3-5 kilometrarna kunde jag trycka på ganska bra och även sista biten i till målet orkade jag lägga in en ganska så rejäl spurt. När jag även kollade pulsvärderna efteråt så nådde jag högsta pulsen precis på mållinjen.
Jag tyckte också det var en riktigt passande bana för mig. Tycker inte om jättebackar och denna banan innehöll en del backar men de var rätt snälla. Men banan var ändå relativt teknisk så det gällde att hålla tungan rätt i mun.
Kan också tillägga att den gick på en hel del sandstigar och där var det både mjukt och väldigt dammigt.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *