Aldrig får man vara helt nöjd

När allt känns perfekt brukar det alltid hända något. Och varför skulle jag vara undantagen. I måndags var jag och några kollegor och åt lunch. När vi kommer ut så ser jag plötsligt streck och konstiga saker framför mig. Jag försöker få bort dem genom att klia mig i ögat men inget hjälper.
Efter en liten stund så blir det trotts allt något bättre men fortfarande finns en prick kvar mitt i synfältet. Jag misstänker att jag fått in något i ögat trotts att det inte gjorde ont eller något liknande.
Jag försöker skölja ögat och allt men pricken är ändå kvar.
Framåt eftermiddagen börjar jag bli lite orolig då jag börjar minnas hur det var med Nina då det svartnade till för en kort ögonblick för henne. När hon kollade upp sig så visade det sig att hon åkt på en så kallade tia.

Så när jag väl kom hem och pricken fortfarande fanns kvar så ringde Nina sjukvårdsupplysningen och de tyckte vi skulle åka in till Mora.
Väl där blev jag undersökt och konstaterat att det inte var så allvarligt som tur var. Det var en så kallade glaskroppsavlossning. Något som tydligen är väldigt vanligt (när man bli gammal). Gillade inte riktigt det där med att bli gammal men det är väl bara att acceptera att man börjar rasa sönder 🙂

Hur som helst så är det oerhört irriterande med en prick som åker fram och tillbaka och irriterar på vänstersidan. Jag frågade också läkarn om det var någon fara för att jag inte skulle kunna ställa upp på tävling nu på fredag men det tyckte han inte skulle göra något.
Enda problemet var egentligen om det liksom drogs ner som en rullgardin. Då var det akut och då måste jag in till Falun på direkten. Om det blir så är det tyvärr näthinnan som lossnat och det är ju inte så bra.

Så jag kommer köra tävlingen på fredag och så får vi se vad som händer. Många säger att jag måste ta det lugnt men jag har läst lite på 1177 och enligt dem så finns det ingen anledning till oro. I många av fallen så behövs inte ens en undersökning. Så varför oroa sig i onödan. Jag tror hur som helst inte det blir värre av en cykeltävling.
Skulle näthinnan rasa så lär den göra det även om jag är hemma och då kan jag ju ändå ha roligt innan den gör det 🙂

Jag har även fått tid i Falun hos ögonspecialist på måndag så då får vi se vad de hittar på. Jag hoppas ju verkligen att de gör något så att denna irriterande fläcken försvinner.
jag hoppade trotts allt över träning igår men idag ska cykeln få sig en liten service och så blir det ett litet lätt pass och sedan blir det vila fram till på fredagen.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *