Intervallträning

Nu har jag fått lite direktiv att köra efter för att få lite tryck i benen. Har fått höra att jag just nu är som en diselmotor, bara tuffar på med andra ord. Nu är det alltså dags att montera i turbon för att få lite fart på maskineriet.
Därför fick jag igår lite direktiv om vad som krävs inför tävlingen på midsommaraftonen i Orsa, Orsabajkn.
10-15 min uppvärmning. Därefter i med tyngsta växeln och så trampa tills jag kommer upp i absolut högsta fart. Alltså trampa ur. Sedan lugnt tempo igen i 3-5 min och så full fart igen. Detta skulle jag göra 3 gånger. Tror faktiskt att det blev 4 gånger när jag tänker efter. Jaja, allt kan ju inte bli rätt direkt.
Dessa spurter gjordes på plan mark och efter att jag var klar med dem så körde jag lite teknikträning på singeltrack.

Just detta med att köra på singeltrack (stigar) har jag lite problem med så det måste jag bli bättre på. Har nämligen en väldig förmåga att kolla precis framför cykeln för att se om det finns något hinder i vägen.
Det är tyvärr dödsdömt att lyckas om man låser sig. För alla som håller på med idrott där det gäller att välja väg vet att man ska hålla blicken långt fram och titta dit man ska. Jag borde ju kunna detta som till och med rider. Ska man rida effektivt på en häst så går det inte att titta åt ett håll och styra den åt ett annat. I alla fall brukar det inte gå direkt smidigt.
Nä, håll blicken långt fram och titta åt det hållet man ska då går det allra bäst.
Naturligtvis ska man kolla till med jämna mellanrum vad som finns framför cykeln men när man sett ett hinder så vet hjärnan om det och då gäller det att släppa det med blicken och se framåt.
Mycket lätt att säga, men absolut inte lika lätt att utföra. Men det är bara att träna så ska det nog snart sitta.

Just tävlingen Orsabajkn har jag hört ska vara rätt teknisk så det gäller att våga trampa på.  Sträckan är bara 25 km och normalt ska jag köra det på ca 1 timme.
Men som benen känts på sista tiden och om inte heller tekniken sitter så är jag glad om jag tar mig runt på 1,5-2 timmar.
Fast samtidigt så blev jag lite fundersam idag då jag körde oerhört lugnt mellan spurterna och även sista milen runt sjön gick i väldigt långsamt och behagligt tempo. Lägg där till uppvärmingen på ca 15 min. Trotts detta så körde jag 2 mil på under timmen.
Nu vet jag ju att blir det tävling och man kör sig stum så drar minuterna iväg ganska fort. Men vi får väl se vad som händer och sker.

Oavsett hur det går så kommer jag efter att ha slutfört tävling ändå att vara nöjd på ett eller annat sätt. Det är så jag blivit nu för tiden. Är så nöjd och glad för att jag har fått ett intresse som gör mig både glad och välmående.

Håller även på med en utmaning från Leksandsrundan som går ut på att man ska cykla 20 gånger innan midsommar för att vara med om en utlottning. Detta ser också ut att gå bra då jag i och med dagens runda är uppe i 17 turer. Så tre till så är utmaningen klar. Tänkte köra ett pass i morgon, ett på måndag och ett på onsdag.
Orsabajkn får inte räknas med då den är på fredag/midsommarafton.

Min tur i 3D

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *