Träningsfri helg

Hade tänkt träna en hel del i helgen men i stället blev det absolut noll. I fredags var jag helt klar på att ta en långtur på cykel. Rättvik-Bjursås-Sörskog och hem. Var helt inställd på det så sent som hela vägen hem från jobbet. När jag väl var hemma och klev ur bilen så var all lust och ork borta. Jag var bara trött. Och snacka om kontraster, i stället för att träna så gick jag in och hällde upp en whisky, lade mig på soffan och somnade av.
Ja, jag hann inte ens dricka ur whiskyn 🙂
Känns kanske lite fel att skriva om alkohol på en träningslogg men jag är ju absolut ingen elitidrottare så man måste ju även få unna sig lite gott ibland. Som man säger, lagomt är bäst.

Nu har jag i och för sig inte legat på soffan hela helgen bara för att jag inte åkt cykel eller liknande. En hel del ved har blivit kluven och sista lasset ligger nu på plats för att kapas och klyvas.
Som vanligt brukar jag tänka en hel del när jag står på vedbacken och idag när det började gå mot slutet så tänkte jag på alla som sagt åt mig att jag kan inte ta hand om allt med bara motorsåg och min lilla vedklyv från Clas Ohlsson.
Själv har jag ifrågasatt varför och fått till svar att det kommer ta på tog för lång tid och det går inte för man sliter sönder sig och allt vad jag nu fått höra.
I min mening så är det som så att det går alldeles utmärkt att använda sig av dessa verktyg om man inte stressar. Hade jag hyrt en stor modern klyv som både kapar och klyver så hade jag kanske gjort klart allt på en helg. Men då anser jag i stället att då hade jag slitit ut mig. Både psykiskt och fysiskt. För då hade jag varit tvunget att bli klar under tiden jag hyrt den. Nu har jag kunnat varit ute och cyklat ena dagen, kluvit ved ena dagen. Jag hann till och med med en golfrunda i lördags. Det är trotts allt 23 kubik okluvet som jag tagit hand om. Sedan kommer ju nästa jobb då allt ska in i vebon men det blir senare i höst det 🙂
Och andra sidan så klarade de sig helt och hållet utan maskiner förr i tiden. Det enda som ändrat sig är som jag ser det att vi lever i ett klart mer stressat samhälle där allt måste gå fort.

Idag söndag blev det även lite grävande i trädgården då vi hade några nya rosbuskar m.m. som skulle planteras.
Så dirket på latsidan har jag inte legat men gav upp när jag kände att ryggen började säga ifrån. Ryggen som förövrigt varit riktigt bra på senaste tiden. Den är inte hundraprocentigt bra men ändå så pass så jag lider inte av den.
Brukar förövirgt inte känna av den alls under dagtid utan det jag kan känna är på mornarna när jag vaknar så har jag lite domningar i vänster ben och en viss smärta i höften. Misstänker starkt piriformismuskeln. Tänkte försöka få en tid att få den tillrättad inte nu till veckan men veckan därpå då allt lugnat ner sig lite på jobbet.
Så denna gången tänkte jag alltså inte vänta tills jag knappt kan gå utan min förhoppning är att jag ska söka hjälp innan det är för sent. I alla fall är det så jag tänkt.

 Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *