Ljugaren runt

Igår var det vilodag från det som de allra flesta kallar träning. Jag stod i stället över 6 timmar effektiv tid på vedbacken. Jag kallar även det för träning fast kanske inte konditionsträning men väl dock styrketräning.

Idag var jag dock uppe på cykeln igen. Och idag var det MTB’n som fick luftas. Nu körde jag inte några skogsstigar men valde ändå att ta MTB’n då merparten av dagens tur gick på grusväg. Och nog var det tur att jag inte tog racern allt.
Störta delen av vägen från Blecket till slutet av Ljugaren var nämligen nyhyvlad så det gick ganska tung på sina ställen.
Vägen från Dådran ut till Bingsjövägen var inte nyhyvlad men den skulle behövas. Den vägen var istället väldigt gropig så även där gjorde MTB’n sitt jobb.

 

Det var första gången som åkte denna vändan och jag har inget minne av att jag ens åkt på dessa vägar med bil. Någonstans i bakhuvudet finns det dock något som säger mig att jag åkt där med min far och mor när jag var liten men som sagt så kändes allting nytt.

Jag var också ganska trött innan jag kom ut till Bingsjövägen och på någotvis så känns det nästan som att man blir mer trött när man inte känner igen sig. Hur som helst så började jag längta ut till Bingsjövägen då jag visste att det blev asfalt och framför allt så skulle det bära av hemåt.
Eftersom jag cyklat den vägen ett flertal gånger så visste jag ju att det var mestadels nedför, även om det finns en hel del uppförsbackar också då det går lite upp och ner hela tiden. Men som sagt så är det mera neråt än uppåt.
Men nu blev det inte så lätt som jag hade tänkt mig för så fort jag vek ut på vägen så möttes jag av en vägg av motvind.
Jag hade räknat med att kunna vila och stretcha lite i nedförbackarna men si det gick inte. Reste jag mig så stannade i stort sett cykeln så det var bara att trampa på det.

Men det blev ett bra träninspass i alla fall och i morgon får det bli vedbacken igen.
En liten kul tjänst har jag också hitta. Den kallas för Relive. Det är en sida som är sammankopplad med Strava och som hämtar data just från Strava och sedan lägger upp typ en film av rutten man har gjort. Tyvärr kom inte bilderna med idag men det är ändå en ganska kul grej. För den som är intresserad så finns länken nedan.

Karta och data över dagens tur

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *