Distanspass

Vet att det säkert finns de som opponerar sig över att kalla 6,5 mil för distanspass men det bryr jag mig inte om. För mig är det fortfarande ett distanspass i alla fall, sen får andra säga vad de vill.
Första milen var idag också i motvind och inte var det särskilt varmt heller. Hade hoppats på lite värme men det var ganska kalla vindar att åka i med kortärmat.

Delar av dagens tur körde jag på de vägar där Leksandsrundan norra och halfta går. Från Utby till Hjortnäs åkte jag på den rutten men i Hjortnäs svängde jag av mot Leksboda. För att där åka ner mot Krökbacken för att därifrån börja klättringen upp till Lindberg. Sträckan Krökbacken-Lindberg-Bergsäng-Utby ingår ju också i turen.

Och fika ingår också på dessa turer så gjorde det även idag. Dock inte vid bystugan som det kommer göra i augusti utan denna dagen fick min mor stå för fikabjudningen. Och det gick precis lika bra det.

Kände idag att jag saknade några växlar på racern när jag skulle klättra i uppförsbackarna. På racern har jag 18 växlar och på mtb’n 30. Det gick tyngre i uppförsbackarna men och andra sidan fortare idag än när jag cyklade Leksandsrundan förra året. Och då ska tilläggas att när jag idag började stigningen så hade jag redan ca 30-35 km i benen. Men det kommer jag även ha i augusti då jag tänker köra Leksandsrundan halfta som är 70 km. Då ska man först runda Insjön-Tibble först. Så det var en fin träning inför detta lopp.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *