Premiär

Man kan ju faktiskt göra premiär på mycket. Idag var det premiär för i år att åka kortärmat och barbent. Så idag njöt jag i fulla drag. Det är detta som är cykeltur för mig.
Jag åkte idag mest för att testa hur det kändes efter justering av styret och nu fungerade det utmärkt. Vill ta det lite lugnt till att börja med då jag misstänker att det trotts allt blir lite andra muskler som jobbar när det blir lite annorlunda sittställning. Kände också lite i knäna idag när jag körde så jag tog en liten paus efter ca 12 km och satte mig på en sten bredvid vägen och bara njöt en stund i solen.  Och därefter vände jag hemåt igen.

Vägen jag åkte upp mot Bingsjö klassas väl inte som den roligaste med alla raksträckor men jag tycker ändå den har sin charm. Det går ändå lite upp och ner. Och vad gäller mig så kan jag ligga och trampa på dessa raksträckor utan att vantrivas. Det är trotts allt lugnt och skönt och sällan mycket trafik. Så varför klaga.

Har lite justeringar att göra på cykeln hur som helst och det är att justera växlarna en aning. Det hörs att de inte ligger riktigt rätt på de tyngsta så det blir att fixa till.

Men klart är att det trotts allt är en skön känsla att sväva fram på en racer. När man kan ligga och trampa utan att ta ut sig på plan mark och ändå snitta 35-45 km/h då känns det rätt skönt faktiskt.

En annan sak som kändes rätt skönt var att jag idag pratade med min kompis om hur frustrerad jag var när jag höll på att träna balans och att stå still på cykeln. Det var att få höra honom säga att det är skitsvårt och det klarade inte ens han av alla gånger. Ibland klarade han det men ibland gick det inte alls. Så därför kände även jag att då var det väl inte så hemskt att jag inte klarade det första gången jag provade heller 🙂

 
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 svar på Premiär

 1. britta skriver:

  Hoppas att din ”PT” har talat om för dig att det verkligen är lätta växlar som gäller på racercykeln? Tänkte på att du känner av knäna. Är nog ett ganska vanligt misstag många gör när de börjar med landsvägskörning att man kör på för tunga växlar för att det liksom ska ”ta” lite mer för varje tramptag men det har han förmodligen redan nämnt…? 🙂 ha det bra !

 2. gerfoto skriver:

  Jodå, det har han tjatat om även på MTB’n 🙂
  Vet att när jag började cykla för några år sedan så hade jag stora problem med framför allt ett knä. Men har inte alls känt av det på senaste tiden förrän denna turen.
  Men ska också tillägga att det var oerhört lite jag kände nu men har kanske blivit lite vuxen så därför vilade jag direkt 🙂

 3. britta skriver:

  Bra ! 🙂 Sv hälsar att när det gäller onda knän är det viktigt att stretcha ”hamstrings”, dvs baksida lår med lätt böjda knän.

 4. gerfoto skriver:

  Jodå, även det har jag lagt på minnet vad Sv lärt mig så det blir bara bättre och bättre 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *