Nya utmaningar

Gårdagens problem med annalkande sjukdom var som bortblåst idag och jag är åter frisk som en nötkärna (hur frisk nu en sådan kan vara).
Detta gjorde att jag kunde ta och prova på något nytt. Fick nämligen en förfrågan om att testa en racer. En kompis som har cykelbutik hade fått in en begagnad cykel som skulle kunna passa mig.
Så naturligtvis fick jag lov att ge den en chans. Även om jag sagt att jag inte tycker detta med landsvägskörning är något för mig så var det lite kul att testa på.
Och visst var det skillnad att cykla på en racer mot min MTB. För det första kändes det lite vingligare och naturligtvis stötigare.
Men det som var det positiva var ju att det gick en hel del lättare och därav även fortare.

Att det var lite nytt märkte jag direkt och jag fick också problem när jag precis började cykla. Jag hittade nämligen bara två spakar att växla med. Vilket gjorde att jag bara kunde växla åt ett håll 🙂
Efter lite utforskning efter att jag fått stanna så upptäckte jag att bromshandtagen var kombinerade och användes även att växla med när man tryckte dem inåt. Så som man säger man lär sig alltid något nytt. När jag senast testade en racer så var det en 10 växlad cykel med båda växelspakarna nere på ramen. Det var länge sedan det 🙂

Ett annat problem som jag upptäckte var att jag inte fick till det med att ha händerna nere i bocken. Jag kunde hålla i där utan problem men när jag höll där så var det omöjligt för mig att komma åt broms/växel. Misstänker att det enbart är en justering av styret som gäller så fungerar även det.
Sadeln var heller inte direkt anpassad för mig så den blir att byta om jag nu väljer att köpa cykeln. Det som avgör är priset. Jag har sagt ett pris och så får vi väl se vad jag får för svar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Nya utmaningar

 1. britta skriver:

  Det Är härligt när man har fått fart på en racer. Känns som att sväva fram och så kommer man så himla långt också! Tror nog att du så gott som redan är fast 🙂
  Är nog bra att kombinera detta med skogskörning så att kroppen slipper ta alla dessa stötar som det ju betyder. Så trampa på du Göran! Snart har du nog Nina med dig på det också!
  Din sk förkylning låter nästan som lite allergibesvär. Kanske inte har varit besvärad av det förut men nu är du ju ute och ”drar i” dig mycket mer av allt som finns i luften också.
  En liten fundering bara! Ha det bra!

 2. gerfoto skriver:

  Nu tycker jag du är lite elak. Börja påstå att jag är allergisk, det tycker jag inte om 🙂
  Men att jag blev lite fast i att köra racer det håller jag med om. Det var en liten häftig känsla att susa fram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *