Ny teknik

Oj, vad lite teknik kan göra. Idag var jag och vi kan väl säga min PT Leif uppe i slalombacken och tränade inför helgen tävling. Idag var det backträning som stod på schemat. För det första så är det ganska så häftig klättring bara upp till backen men sen väntade vägen mitt i backen.

Backträning i slalombacken

Medan Leif klättrade hela vägen upp så försökte jag tappert kämpa men mjölksyran satte totalt stopp för mina försök. När Leif åter kom ner så föreslog han att vi skulle ta andra vägen upp, runt backen. Det är egentligen lika tvära backar där men där var det i alla fall lite hårdare då det är normal grusväg.
Jag klarade den första kortare backen men sedan tog det stopp i mitten av den långa andra backen så jag fick hoppa av.
När han då vänder och ber mig hoppa på cykeln igen och åka ner och vända så säger jag rakt ut till honom att du kan inte va klok. Jag tänker aldrig åka ner igen för att försöka ta mig upp igen. Jag går upp sa jag.
Men han var mer envis så jag hoppade väl på och åkte ner till honom igen.
Väl nere så förklarade han vad jag gjorde för fel. Jag körde vad man kallar rundtramp så jag pressade hela tiden. Det jag istället skulle göra var att trycka till växelvis och på det viset hinna vila ett ben i taget.
Jag var helt förstummad över vad som hände när jag utan problem trampade på upp för hela backen och kunde till och med föra ett samtal utan problem.
Helt otroligt vad rätt teknik kan bidra med.
Jag har tidigare varit tvungen att ställa mig och trampa i liknande backar men då har problemet istället varit att bakhjulet släpper. Det gjorde det idag också om man ställde sig upp trotts att det var hårdpackat. Ett annat problem var att backarna var så tvära så satt man normalt så stegrade cykeln sig.
Väl uppe på toppen så tog vi själva slalombacken ner. Något som heller inte bara är bara. Det gäller att ha rätt bromsteknik bland annat för att undvika en vurpa. Trycker man i frambromsen för häftigt så då är det kört ganska fort. Men även detta gick bra så nu är man en erfarenhet rikare.
Sedan var det ju passande att idag vara i slalombacken och träna då det snöande för fullt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *