Uppladdning påbörjad

Uppladdningen för MTB-tävlingspremiären startad. Tog en längre tur på ca 34 km på skogsbana idag. Dessvärre så kändes det inte helt ok.

Vet inte vad det berodde på men jag blev rejält trött. Nu är det väl inte direkt konstig att bli lite trött när man kör nästan 3,5 mil på cykel men med tanke på att jag om en vecka ska köra 57 km så var det lite oroväckande. På någotvis kändes det som om kroppen inte riktigt ville vara med. Ingen direkt hög puls utan det var helt enkelt musklerna som inte ville som jag ville.
Men nu kan det också vara så att jag behöver några genomkörare efter Pilgrimsloppet för att komma igång ordentligt. Vet att jag känt liknande tidigare så det kan också bara vara något tillfälligt.
Har ju inte heller riktigt kört några längre sträckor på cykel men när jag jämför med förra årets Leksandsrunda nord som jag körde. Detta lopp var 45 km och då körde jag det på 1,45 timmar, trött var jag men inte som jag var idag. Nu är det ju även skillnad på landsvägskörning och terräng, så det kan ju vara en förklaring.
Jaja, ska jag vara ärlig så tror jag detta hände bara för att jag skulle få något att tvivla på 🙂 Och andra sidan så sägs det ju att ska träningen ge något så ska det kännas så förhoppningsvis så gav denna tur en hel del.

Men oavsett vad så går det som det går nästa helg. Skulle det vara så att jag blir trött så får jag väl sätta mig ner och vila en stund då. Är väl inte värre än min kompis får vänta på mig lite längre 🙂
Jag hade ju tidigare tänk att jag skulle klara loppet på under 3,5 timmar. Men med tanke på att det nu tog 2 timmar att cykla 34 km så tvivlar jag på att jag ska klara den tiden. Visst, håller jag dagens tempo så gör jag ju det men då måste jag även orka de 23 km extra.

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *