Helt träningsfri dag

En helt träningsfri dag och det kändes faktiskt helt ok 🙂
Hade egentligen tänkt ta en cykeltur men kände mig trotts att träningsvärken släppt och ingen som helst värk i ryggen, så kände jag mig ändå lite sliten, så i stället för träning så tog jag en eftermiddagslur på soffan och jag skäms inte ett dugg över det. Är nog så att man ska unna sig det ibland.
Jag är ju också en sådan person som gärna vill njuta lite när jag är ute och då spelar ju vädret in en del. Tränar gärna när solen skiner och det är varmt.
Lustigt egentligen att man kan känna så när man ska cykla. När jag åker skidor så är det många gånger väldigt kallt och då gör det inget. Men ska jag åka cykel så ska det helst vara varmt. Säkerligen är det bara något psykiskt som säger att cykla gör man på sommaren och då ska det vara varmt.
Naturligtvis är det trevligare ute när vädret är fint men jag får nog ta och träna i lite dåligt väder. Har nämligen kollat lite hur väderleksprognosen ser ut för Bengtsfors framöver och som det ser ut så kommer det regna många av dagarna.
Vilket kommer att göra stigarna i skogen härligt blöta och leriga. Så även om det inte skulle bli regn under själva tävlingsdagen så lär det om prognosen stämmer bli väldigt blött i skogen.
Detta är också något som inte alls skulle ha stört mig om det vore en varm och skön dag men tyvärr är det nog bara att bita ihop och klä sig för kyla och rusk.

Min planering för dagen är också att det blir en träningsfri dag och så laddar jag för långtur i morgon. Har nämligen tänkt hitta vägen runt sjön Ljugaren. En sträcka på ca 4-5 mil (kanske lite till också). Är dock lite osäker på vägarna när man kommer mot Dådran. Vet inte riktigt vart man tar sig över vattnet nämligen. Hade ett tag tanken på att köra efter sjön men upptäckte då att vägen plötsligt slutade, så det gäller att välja rätt korsningar. Känner inte riktigt för att ge mig ut på okända stigar ännu.
Men känner ändå att jag vill ha några längre turer i kroppen innan tävlingarna börjar då första tävlingen är 57 km lång.

Precis som med Pilgrimsloppet så har jag ju i och med det förstått att det inte går att spekulera allt för mycket på tider då vädret faktiskt har en stor inverkan. Nu har inte vinden så stor inverkan på MTB då man mestadels är i skogen och kör men det är stor skillnad på om det är torrt och hårt underlag eller om det är blött och lerigt. Men oavsett så tror jag att en realistisk sluttid kan bli runt 3 timmar. Förmodligen bättre men jag siktar på det. Vet att jag siktade på runt 3 timmar även förra hösten när jag åkte Leksandsrundan nord på 45 km men då blev sluttiden 1.45 timmar. Fast det var landsvägskörning så det går inte riktigt att jämföra.

Bjuder på en bild från Våffelstugan i Lofsdalen. Har trotts allt svårt att släppa denna härliga ort. Har föresten redan börjat planera in Lofsen runt på cykel i augusti.

 

Fjällspa vid Våffelstugan i Lofsdalen

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *