Uppladdning

Härligt att återigen stå i vallaboden. Min förhoppning att det skulle vara solsken, 1-3 minus och hårda spår, alltså klisterföre har lagt sig. Som det ser ut nu enligt prognosen så ska det vara neråt -10 vid starten och någon minusgrad när vi går mot mål. Men det kan också komma lite snö så klister är inte att tänka på.
Det fick i stället bli blå valla i botten. Vad det blir på söndag återstår att se. Någon mer valla lägger jag inte på förrän på söndag morgon, då jag med säkerhet vet vad det är för väder.
För är det någon jag lärt mig att inte lite på så är det våra kära meteorologer 🙂
Men jag kommer fortsätta med att köra utan glidvalla då det har visat sig att det fungerar hur bra som helst med enbart sickling (Kuzmin). Jag är dock inte så avancerad ännu så jag har börjat med några strukturer utan det får bli något som jag kanske sätter mig i lite till nästa säsong.

MTB-tävlingspremiären blev också hastigt och lustigt tidigare än vad jag hade tänkt mig. FIck förfrågan igår av en kompis/arbetskollega om jag inte skulle följa med honom ner till Dalsland och köra. Jag tvekade en aning men kände även att det skulle kanske vara lite kul.
Väl hemkommen fick jag ett sms av honom där han ville bevisa att han faktiskt nu var ”motionär” och inte tävlingscyklist. Han lovade dock inte att stanna och fika på kontrollerna men han var ändå anmäld till ett motionslopp. Nu är det ju dock seedningsgrundande för cykelvasan så jag misstänker att han kommer blåsa på ganska så friskt ändå.
Hur som helst så tackade jag ja till erbjudandet då det inte heller kostade något eftersom han hade friplatser. Banan ser också ganska behaglig ut så det kan vara skönt att få en lite lättare bana att köra innan Pearl Izumi i Uppsala 14 maj.

Dalslands XC är något längre men flackare. 57 km mot 51 km i Uppsala. Så nu blev det tävlingspremiär redan den 29 april i Bengtsfors i stället.
Men vad gör väl det. Ska bli himla kul.
Läste också på deras hemsida att även om det var en tävling så skulle man försöka att se sig omkring lite efter banan då den går genom mycket fin natur med mycket sjöar.
Och ja, jag vet jag är tävlingsinriktad men kommer även att se mig omkring. I alla fall om det är fint väder. Vet ju att är det regn och rusk så vill man nog helst bara ta sig i mål men självklart kommer vädret att bli underbart fint. Förhoppningsvis varm och skönt också.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *