Massage för uppladdning

Idag var jag och fick en välbehövlig massage för min rygg. I alla fall var det ryggen jag trodde skulle vara största problemet men massören hon tyckte annat. Visst fanns det även låsningar i ryggen men största felen låg i höften (ischiasnerven) och benen. Då framför allt låren. En hel del av det har nog uppkommit efter cykelträningen då det blir lite mer press på just benen.
Men och andra sidan så har jag ju aldrig blivit riktigt återställd efter ryggskottet som jag drog på mig innan vasaloppsveckan. Men nu hoppas jag att kroppen ska vara fit for fight på söndag.
Tänkte ta det lite lugnt idag och även i morgon för att sedan köra ett litet lätt pass på fredag och ett litet intervallpass på lördagen innan vi kör upp mot Lofsdalen på eftermiddagen.
Just nu är det ju även lite spännande att kolla väderleksrapporterna då det ser ut som att det ska bli snö. I alla fall som det ser ut nu så ska det i stort sett sluta snöa på söndag. Men är det några som kan ha fel gång på gång men ändå behålla sitt jobb så är det väl meteorologerna. Så än kan vi hoppas på sol 🙂
Men oavsett väder och vind så är jag jättetaggad och ser verkligen fram emot årets lopp.
Det gjorde jag i och för sig även förra året men då på ett helt annat sätt.
Då var det även lite nervöst om jag överhuvudtaget skulle klara av loppet eftersom det var absolut första gången jag åkt ett så långt lopp. Ja, lopp överhuvudtaget 🙂
I år det istället tanken på om jag ska klara mitt mål att gå under 2 timmar. Men trotts att jag har ett mål så är jag absolut inte det minsta nervös i fall jag inte skulle klara det. Skulle det ta längre tid så är det väl så. I första hand har jag bestämt mig för att jag ska ta hand om mig själv och skulle det vara så att jag får problem med ryggen så bryter jag.
Ja, i alla fall om jag får väldigt ont. Nog får det allt kännas lite innan jag ger mig men vad jag menar är att jag tänker inte släpa mig fram i plågor.
Har insett att det finns annat att glädja sig åt här i livet också än att pina livet ur sig själv enbart för att bevisa att man kan.
Det hade ju dock känts väldigt skönt om man hade fått någon mil till i benen på skidor innan start men nu är det som det är och då får det bli cykeln som får bli uppvärmningen. För som det ser ut så kommer det ju även snö här och då blir det även svårt att träna rullskidor.
Är det inte det ena så är det det andra som de sägs. För tidigare har det varit gruset på vägarna som gjort att jag inte kunnat träna rullskidor och nu när det är borta så kommer det snö i stället.
Fast det kanske inte blir mycket av det heller så det kan i bästa fall bli rullskiduppvärmning fredag och lördag i alla fall. Den som lever får se.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Massage för uppladdning

 1. britta skriver:

  Hej du!
  Nu är jag här och bråkar också 🙂 , men kände direkt när jag läste att du skulle göra någon form av träning både fredag och lördag att …nej…låt lördagen bli vilodag för kroppen och framförallt ryggen istället. Du vinner egentligen ingenting på att träna då, varken för styrkan eller konditionen. Bryter snarare ner dig istället i onödan så låt hellre kropp och själ samla kraft inför loppet. Kanske kan mediterar, fota, bara vara med era härliga hästar eller göra något annat som ju också funkar som ”uppladdning” för dig på lördagen?
  Ett tips bara och en tanke som slog mig sådär plötsligt så att jag kände att jag bara måste framföra den. 🙂 Ha en fin påsk och njut av den sista skidturen för i år.
  Hälsa!

  • gerfoto skriver:

   Jaha du. Ja du har nog så rätt så ska verkligen tänka över ditt tips. Tanken var ju hur som helst oerhört lugn träning men som sagt jag kanske överväger ditt tips att ta det cooolllt i stället 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *