Första skogsturen

Igår blev det premiär för lite äkta MTB-åkning. Testa terrängen här ute i skogen och det gick riktigt bra. Det fanns lite snö/is på vissa ställen där solen inte kommit åt och det var även blött och mjukt på sina ställen.
Men i det stora hela så gick det riktigt bra att cykla på stigarna och vägarna som vi har här i skogen.
Rättviksskogarna kryllar av småvägar och stigar som till och med är uppmärkta för just MTB.
Gårdagens tur blev som sagt en testtur så det blev inte någon direkt långtur. Ca 18 km och 55 min fick räcka.

Tyvärr dras jag just nu med lite dålig rygg så lite plågsamt var det ibland. Framför allt i uppförsbackarna där man är tvungen att sitta och trampa för att överhuvudtaget få fäste för att ta sig upp. Men som de säger. Det kostar att ligga på topp 🙂

Nu är det bara en vecka kvar till årets höjdpunkt vad gäller längdåkning. Tyvärr var det ju ett tag sedan jag stod på längdskidorna men vad gör väl det.
Pilgrimsloppet som körs från Högvålen till Lofsdalen körs på påskdagen. Dessvärre fick jag reda på idag att avslutningen kommer även i år att förläggas till Panorama i Lofsdalen. Alltså högst upp i stället för nere i byn som det egentligen är tänkt att målet ska ligga. Detta innebär att i stället för lätt åkning de sista två milen så blir det ett mil uppför, följt av ett mil lätt nedför och sedan blir det att klättra uppför igen den sista milen.
Nu ska det dock inte vara några problem med den form jag trotts allt är i att ändå klara mitt mål på under 2 timmar. Om nu bara ryggen håller vill säga. Men och andra sidan så brukar den bli bättre när jag åker skidor men vet ju att har jag ont redan vid start så blir det ju lite hämnande.
Sen beror det ju naturligtvis lite på vädret. Skulle det gå och bli snöstorm eller liknande uppe på kalfjället så lär det bli klart mycket kämpigare.
Men naturligtvis siktar vi på solsken och fint så att det verkligen blir en härligt skidtur i ett underbart landskap.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *