MTB

Som ni säkert räknade ut i förra inlägget så slutade det inte med rullskidor förra sommaren.
Efter att ha åkt några turer på min gamla landsvägscykel och då framför allt en tur som jag åkte från Rättvik via Dalhalla och Östbjörka hem, så insåg jag att jag borde köpa mig en MTB.

I en av nedförsbackarna efter Östbjörka gick det väldigt fort. Och detta på grusväg. När jag kommit upp i toppfart ner för backen så var vägen inte särskilt fin. Det var en så kallade tvättbräda. Och jag lovar, det kändes att passera över den sträckan utan någon som helst fjädring på cykeln 🙂

Ja, nu var det inte enbart av den anledningen. Eftersom jag trivs i naturen hellre än att ligga på en trafikerad väg så var det ganska enkelt.
Jag hade även lånat min sons MTB någon gång så jag visste att det var mycket roligare.

Jag gjorde faktiskt även min premiärtävling på min sons cykel. En arbetskollega till mig frågade om jag ville vara med honom och hans fru i Rättviksjakten. En sorts cykelorientering. Självklart tyckte jag, eftersom jag trotts allt tyckte att konditionen var bra efter all skidåkning så skulle ju inte det vara några problem. Efter 2 km hade jag oerhört ont i låren. Det jag inte tänkt på var ju just det att det var inte samma muskler som nu skulle användas.

Konditionen var det inget fel på men som sagt så värkte vissa muskler. Trotts detta så lyckades vi åka 48 km och vann hela tävling i tremannagruppstävlingen.
Och efter en sådan start på sin MTB-karriär så blev ju inte steget långt till att köpa sig en egen. Och när jag ändå höll på så köpte jag en till min sambo också.
Under första säsongen så hann jag i alla fall lägga ca 80 mil på cykeln men misstänker att det blir betydligt mer i år då jag precis börjat cyklat och redan lagt över 10 mil. Köpte även en trainer vid nyår så det blev några mil inomhus också. Det har tyvärr ännu bara blivit landsvägskörning då snön fortfarande ligger kvar på vägarna i skogen.

Är för övrigt redan anmäld i loppen Pearl Izumi MTB i Uppsala, Rättviksjakten och Cykelvasan 45. Och fler lopp är planerade.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *