MTB-tur

Jag har ännu inte berättat hela bakgrunden eller historien av min träning men tänkte ändå flika in med en dagsaktuell träning. Så tänkte jag även fortsätta ett tag tills jag kommit ikapp med tidigare händelser.

Idag tog jag första turen ut på grusväg med cykeln och det var riktigt skitit och kul. Naturligtvis gick det även lite extra tungt då det var mjukt och blött. På sina håll fanns det även lite snö/is kvar så man fick ta det lite försiktigt.

Jag har gjort några turer på cykeln i år men då enbart på asfalt så det var premiär på grus idag.
Helst skulle jag ju vilja åka skidor men det är ju lite svårt med tanke på snömängden som just nu är noll. Ok att det finns lite kvar i Sörskog dit jag var i fredags för en liten tur men det var väldigt lös och tung snö att åka i. Huvudmålet för året på skidor är ju ännu inte avklarat ännu men det gäller att hålla kondition uppe i alla fall även om det inte blir på skidor. Möjligen blir det en tur till Mora eller Orsa nästa helg så man i alla fall får stå på skidor en gång till innan loppet.

Men åter igen till dagens träning på MTB som blev en tur genom Blecket och ut mot Ljugaren. En mycket trevlig väg då det hela tiden går upp och ner. Att det sen var riktigt skitit var bara lite extra kul.
Det är ju också så att 14 maj startar jag i mitt första MTB-lopp. Pearl Izumi MTB i Uppsala. Ett lopp på 51 km.
Jag har sett på video hur banan ser ut och det kommer bli en riktigt utmaning och tanken var först att jag skulle åka bara ett varv 28 km men efter lite d
iskussion med en kompis så blev det efter lite övertalande klart att jag skulle köra hela loppet. Jag själv tror inte på mig att jag ska orka cykla så långt men han är övertygad. Och vi har också varit ute och kört lite tillsammans och nu börjar väl även jag tro mer och mer på att det ska gå.
Det störta hotet som jag nu känner är väl egentligen mitt problem med ryggen. Den vill inte riktigt som jag vill nämligen.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *